ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

 
 


Αγία Παρασκευή 10 Ιουνίου 2004

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΛΕΩΦ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 463 Τ.Κ. 153 43

Τηλ.:210-6012204, fax:210-6016062

e-mail: grafio.tipu@dimos-agparaskevis.gr

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΏΣΕΩΝ

 

Την ανάληψη μιας μεγάλης εκστρατείας και κινητοποίησης, σ΄ όλα τα επίπεδα, για να αναβαθμιστεί η Αγία Παρασκευή, η οποία υπέστη αλλοιώσεις από τα μεγάλα έργα, ανήγγειλε ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Αντώνης Σιδέρης, μιλώντας - επ΄ ευκαιρίας της Ημέρας Περιβάλλοντος – στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικών Οργανώσεων που οργάνωσε ο Δήμος στις 5 & 6 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Με αφορμή την επιτυχημένη διήμερη εκδήλωση, η οποία συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων πολιτών, ο κ. Σιδέρης αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αγία Παρασκευή και την προσπάθεια που θα καταβάλει ο Δήμος για να επιτύχει:

 

Κατά τη διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ παρουσιάστηκαν:

 

1η θέση : Oικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης.

2η θέση : ΔΡΑΣ.Ε.

3η θέση : W.W.F.

4η θέση : ΠΑΚΟΕ.

 

Κατά την τελετή λήξης, μετά τις εισηγήσεις του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Αντώνη Σιδέρη, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος πρότεινε το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός και δεσμεύτηκε για την επανάληψή του, όπως ομόφωνα όλες οι δημοτικές παρατάξεις το αποδέχθηκαν.

          Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος φροντίζει ώστε τα αποτελέσματα του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μ.Κ.Ο. (προτάσεις – δράσεις – πρακτικά ημερίδας) να εκδοθούν σε βιβλίο, το οποίο θα αποτελέσει οδηγό για Μη Κυβερνητικές Περιβαλλοντικές δράσεις, με στόχο να μοιραστεί σ΄ όλη τη μαθητική κοινότητα της πόλης μας.

 

Βραβεύτηκαν τιμητικά: η πρώτη δράση που ανέδειξε ο διαγωνισμός, τρεις δημότες για την προσφορά τους για μια «καθαρή πόλη»:  Λικιαρδοπούλου Μαρία(Ελβετίας 6, Αϊ Γιάννης), Σπυρόπουλος Παναγιώτης (Αργυροκάστρου 10, Κοντόπευκο), Γεωργίου Δημήτριος (Ελ. Βενιζέλου 8, Τσακός), με αναμνηστικά διπλώματα όλοι οι συμμετέχοντες.