ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΒΡΟΥ

Χρ. Σμύρνης 33

68100 Αλεξανδρούπολη

τηλ. φαξ: 0551 23206

 

 

 

 

1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

« ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΝΕΡΑ».

 

 

Η Οικολογική Εταιρεία Έβρου, αστική μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα την Αλεξανδρούπολη, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ., το Εργαστήριο Ζωολογίας του Βιολογικού Τμήματος του Α.Π.Θ., την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, το Εθνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Το ΠΟΤΑΜΙ», την «ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ, Ένωση για το Περιβάλλον, την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό», και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου, διοργανώνει τετραήμερο συνέδριο στην Αλεξανδρούπολη, από την Τρίτη 22 Αυγούστου, μέχρι την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2000. Το Συνέδριο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ) που διαχειρίζεται το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ), Υποέργο 1.1.ΣΤ.β.V..

Ο τίτλος και το θέμα του συνεδρίου είναι « ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΝΕΡΑ».

Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πανεπιστημιακούς Ερευνητές και Καθηγητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Κρατικά Εργαστήρια που παρακολουθούν την ποιότητα των γλυκών επιφανειακών νερών και αναπτύσσουν αυτόνομες ή σε συνεργασία εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στα  Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που πραγματοποιούν σχετικά προγράμματα, στα μέλη (σχολεία και εκπαιδευτικούς) των Δικτύων «Το Ποτάμι»,«Λίμνες», «Οικολογικά Σχολεία», «ΣΕΜΕΠ», «Το Σποράκι», «Το Βατραχάκι», σε τοπικά δίκτυα ποταμών (Τα ρέματα της Αττικής), λιμνών, εκβολών, κλπ.

Προϋπόθεση για την συμμετοχή στο συνέδριο είναι η συμμετοχή (άμεσα ή έμμεσα, εφέτος η σε προηγούμενες χρονιές) σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα τα γλυκά επιφανειακά νερά (Ποτάμια, ρυάκια, χείμαρροι, εκβολές ποταμών και Δέλτα, λίμνες φυσικές και τεχνητές, ταμιευτήρες νερού), είτε ως εκπαιδευτών, είτε ως ερευνητών.

Στο συνέδριο γίνονται δεκτές για παρουσίαση προφορική ή με μορφή πόστερ, εργασίες που αφορούν την αξιολόγηση και αποτίμηση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τα γλυκά επιφανειακά νερά (ποτάμια, λίμνες, εκβολές ποταμών, τεχνητές λίμνες, ρέματα, χείμαρροι). Θα γίνουν επίσης δεκτές παρουσιάσεις με διαφορετική μορφή (σε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, με ταινία Video, με έγχρωμες διαφάνειες, κλπ). Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν από τους ενδιαφερόμενους,  παιδαγωγικά υλικά που αφορούν τις μελέτες (σε σχολικό και μετασχολικό επίπεδο) για τα γλυκά επιφανειακά νερά (εκπαιδευτικά πακέτα, «βαλίτσες», φορητά χημικά εργαστήρια, βιβλία, φωτογραφικό υλικό, εφαρμογές πολυμέσων, κλπ).

Το δικαίωμα συμμετοχής στο συνέδριο καθορίζεται στις 5.000δρχ. και περιλαμβάνει: φάκελο συνεδρίου, πρόγραμμα, τα κείμενα των εισηγήσεων (προφορικών και πόστερ), βεβαίωση συμμετοχής –παρακολούθησης, όλα τα γεύματα πλην πρωινού, και ροφήματα. Δεν περιλαμβάνει, τα έξοδα μετακίνησης προς και από την Αλεξανδρούπολη, τη διαμονή και τη συμμετοχή στις δύο εκπαιδευτικές εκδρομές στο Δέλτα του Έβρου και στον ποταμό Νέστο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής και τα φωτοαντίγραφα κατάθεσης του δικαιώματος παρακολούθησης του συνεδρίου (5.000) πρέπει να ταχυδρομηθούν στη διεύθυνση: Δ. Καλαϊτζίδη, Ε. Βενιζέλου 52, 18547 Νέο Φάληρο ή να σταλούν με φαξ στον αριθμό 01-4835534, μέχρι την 30 Ιουνίου 2000, ενώ όσοι θα συμμετέχουν με ανακοίνωση θα πρέπει να στείλουν τις ανακοινώσεις και δηλώσεις συμμετοχής τους μέχρι την 25η Ιουνίου 2000.

Όσοι δηλώσουν συμμετοχή στο συνέδριο θα παραλάβουν λεπτομερείς οδηγίες για τους τρόπους μετακίνησης προς την Αλεξανδρούπολη (τραίνο, αεροπλάνο, λεωφορείο, και τις αντίστοιχες τιμές εισιτηρίων), κατάλογο με ξενοδοχεία όπου θα μπορούν να διαμένουν με ειδικές τιμές, καθώς και όσες άλλες πληροφορίες είναι απαραίτητες. Επισημαίνουμε ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην υψηλή τουριστική περίοδο και για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνουν έγκαιρα τις κρατήσεις. Αυτές μπορούν να γίνουν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες ή μέσω της Οργανωτικής Επιτροπής. Επειδή ο αριθμός των συνέδρων είναι περιορισμένος (100) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία παραλαβής της αίτησης εγγραφής.

Το ποσό του δικαιώματος συμμετοχής (5.000) θα κατατίθεται στον Λογαριασμό της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ,

αριθμός 183 01 030532-52 και θα ταχυδρομείται η θα στέλνεται με φαξ, αντίγραφο του παραστατικού κατάθεσης ταυτόχρονα με την αίτηση συμμετοχής στο συνέδριο

Συνοδευτικά στέλνουμε τις οδηγίες για την υποβολή των εργασιών- ανακοινώσεων και την αίτηση συμμετοχής στο συνέδριο. (σελίδες 2).

 

                                                           

            Οικολογική Εταιρεία Έβρου

Για την Οργανωτική Επιτροπή

                   Ο Πρόεδρος

 

 

 

 

 

                                                                                                              Δημήτρης Καλαϊτζίδης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΒΡΟΥ

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑΓΛΥΚΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΝΕΡΑ”

          ΕΠΕΑΕΚ, Υποέργο 1.1.ΣΤ.β.V..

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 22-25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ (ΠΟΣΤΕΡ)

 

H Επιστημονική Επιτροπή θα εξετάσει τις εργασίες που θα υποβληθούν και θα καταρτίσει τις θεματικές ενότητες στις οποίες θα ενταχθούν. Προϋπόθεση για την αποδοχή των εισηγήσεων και των πόστερ για εξέταση από την Επιστημονική Επιτροπή, είναι η έγκαιρη αποστολή τους για την  οποία η τελευταία ημέρα (σφραγίδα ταχυδρομείου) είναι η 25η Ιουνίου 2000. Οι συγγραφείς έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε δύο κατά μέγιστο εισηγήσεις- ανακοινώσεις και δύο πόστερ. Δεν γίνονται αποδεκτές εισηγήσεις ή πόστερ για αξιολόγηση από την Επιστημονική Επιτροπή αν δεν γίνει η προεγγραφή του εισηγητή στο συνέδριο (με την καταβολή του κόστους συμμετοχής).

Η Επιστημονική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του τρόπου της προτεινόμενης από τον εισηγητή παρουσίασης (από προφορική σε πόστερ ή αντιστρόφως), αλλά θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να υιοθετηθούν οι προτάσεις των συγγραφέων για προφορικές ή πόστερ ανακοινώσεις. Η Οργανωτική Επιτροπή θα πληροφορήσει τους συγγραφείς με επιστολή, σχετικά με τον τρόπο της παρουσίασης (προφορική ή πόστερ).

            Η  ανακοίνωση (προφορική εισήγηση) θα πρέπει:

·       Να περιλαμβάνει τον τίτλο της εισήγησης, το  όνομα (ή ονόματα) του συγγραφέα(-ων), πλήρη διεύθυνση,  και τίτλο. Το επώνυμο με κεφαλαία, το μικρό με πεζά και με αστερίσκο δίπλα στο όνομα αυτού που θα παρουσιάσει την εισήγηση. Δεν πρέπει να ξεπερνά τις τέσσερις δακτυλογραφημένες σελίδες σε μέγεθος γραμμάτων 12, διάστημα 1,5 και γραμματοσειρά Arial Greek, περιλαμβανομένης της βιβλιογραφίας, πινάκων και φωτογραφιών ή διαγραμμάτων. Να σταλούν τρία φωτοτυπημένα αντίγραφα της περίληψης. Να σταλεί επίσης δισκέτα με την εισήγηση σε word 6 ή 7.

Τα κείμενα και οι δισκέτες θα πρέπει να στέλνονται στη διεύθυνση

Δ. Καλαϊτζίδης, Ε. Βενιζέλου 52, 18547 Νέο Φάληρο,

σε φάκελο με την ένδειξη « ανακοίνωση για το συνέδριο ».

 

 

Για την Οργανωτική Επιτροπή

   Δ. Καλαϊτζίδης


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΒΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥ

ΣΤΟ   ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑΓΛΥΚΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΝΕΡΑ”

ΕΠΕΑΕΚ, Υποέργο 1.1.ΣΤ.β.V..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 22-25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000

 

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία και να στείλετε το δελτίο στη διεύθυνση: Δ. Καλαϊτζίδης, Ε. Βενιζέλου 52, 18547 Νέο Φάληρο, φαξ: 01 4835534 , e-mail: kalariv@otenet.gr ή το αργότερο μέχρι 25 Ιουνίου 2000 όσοι θα παρουσιάσουν ανακοίνωση και μέχρι 30 Ιουνίου 2000 όσοι θα συμμετάσχουν απλώς στο συνέδριο.

 

ΟΝΟΜΑ………………………………………………………………….

 ΕΠΩΝΥΜΟ……………………………………………………………..

ΘΕΣΗ……………………………………………………………………….

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Οδός-αριθμός………………………………… ΤΚ……..

Πόλη……………………………………………….

ΤΗΛΕΦΩΝΟ………………………………………

 

ΦΑΞ………………………………………………..

 

e-MAIL…………………………………………………….

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΡΙΝΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ (ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ) ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

ΣΧΟΛΕΙΟ/ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ/……………………………………………..

 

ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ή πόστερ)                        ΧΩΡΙΣ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ               

 

                                                 (βάλτε σε κύκλο αναλόγως)

 

 

Το δικαίωμα συμμετοχής, περιλαμβάνει φάκελο συνεδρίου,                                              ΥΠΟΓΡΑΦΗ

πρόγραμμα, παρακολούθηση των εργασιών και εργαστηρίων,

περιλήψεις των εισηγήσεων, βεβαίωση συμμετοχής,

 γεύματα και ροφήματα

                                                           

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 22-25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000

 

 

ΗΜΕΡΑ

ΩΡΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Τρίτη

18.00

Προσέλευση - εγγραφή συνέδρων

19.00

Έναρξη Συνεδρίου - Χαιρετισμοί επισήμων

20.00

Κεντρικές ομιλίες

21.30

Δείπνο υποδοχής

23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Τετάρτη

9.00

Πρώτη συνεδρία:

Αξιολόγηση των μεθοδολογικών προσεγγίσεων στις μελέτες των γλυκών νερών

11.00

Διάλειμμα

11.30

Δεύτερη συνεδρία:

Αξιολόγηση περιεχομένου των προγραμμάτων μελέτης των γλυκών νερών

13.30

Γεύμα

16.30

Τρίτη συνεδρία:

Παρουσίαση Επιστημονικών ανακοινώσεων με τη μορφή πόστερ

18.30

Διάλειμμα

19.00

Παρουσίαση επιλεγμένων προγραμμάτων Π.Ε. από σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης

21.00

Δείπνο

24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Πέμπτη

9.00

Τέταρτη συνεδρία

Αξιολόγηση των σκοπών και στόχων των προγραμμάτων μελέτης γλυκών νερών

11.00

Διάλειμμα

11.30

Πέμπτη συνεδρία

Αξιολόγηση εκπαιδευτικού υλικού που χρησιμοποιείται στις μελέτες γλυκών νερών

13.30

Γεύμα

16.30

Έκτη συνεδρία:

Παρουσίαση Επιστημονικών ανακοινώσεων με τη μορφή πόστερ

18.30

Διάλειμμα

19.00

Παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού σχετικού και κατάλληλου για μελέτες γλυκών νερών.

21.00

Δείπνο

25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παρασκευή

8.30

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις:

1.     Δέλτα του Έβρου

2.     Ποταμός Νέστος

 

16.00

Επιστροφή- Λήξη συνεδρίου-Αναχωρήσεις