Α. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ιολιος 2012

1. Εισαγωγικ-Σκοπς

     Η Ομδα Περιβλλοντος του Εθνικο Κντρου Κοινωνικν Ερευνν (ΕΚΚΕ) συνεργζεται επ αρκετ χρνια με τους Φορες του Θερμαλισμο- Ιαματικο Τουρισμο/υγεας-πρληψης. Σε συνδρια-ημερδες καθς και σε κατ’ ιδαν συζητσεις, οι συμμετχοντες αναφρονται συνχεια στην πραγματικτητα του Θερμαλισμο σε λλες ευρωπακς χρες. Το “Πανραμα Θερμαλισμο” ρχεται να καλψει τον τομα της συλλογς πληροφοριν για τον Θερμαλισμ με τη γεωγραφικ ταξινμηση Φορων (κρατικν οργανισμν, συλλογικν φορων επιχειρσεων, περιφερειακν ενσεων επιχειρσεων, επιστημονικν ιδρυμτων κλπ) και τον χαρακτηρισμ του περιεχομνου των αντστοιχων ιστοσελδων τους.

2. Χαρακτηριστικ-ιστορικ δημιουργας

     Η καταρχς αναζτηση, οι χαρακτηρισμο, οι παρεχμενες πληροφορες και η ταξινμηση πραγματοποιθηκαν με τη συνεργασα των φοιτητν που υλοποιοσαν πργραμμα πρακτικς σκησης απ το Πντειο Πανεπιστμιο και το Καποδιστριακ Πανεπιστμιο Αθηνν.

     Το χρονικ διστημα που απαιτθηκε για την ολοκλρωση της εργασας ταν απ τον Φεβρουριο ως και τον Ιονιο του 2012.

     Στο “Πανραμα Θερμαλισμο” περιχονται Φορες/Iστοσελδες που χρησιμοποιον εκτς απ την εθνικ τους γλσσα και μα απ τις ακλουθες γλσσες: Αγγλικ, Γαλλικ, Γερμανικ, Ιταλικ, Ισπανικ, Πορτογαλικ.

     Επιπλον, στις παρεχμενες πληροφορες αναφρονται και οι γλσσες στις οποες εναι προσβσιμη η κθε ιστοσελδα.

     Η γεωγραφικ ταξινμηση γινε με την νταξη των κρατν σε τμματα ηπερων σμφωνα με το πρτυπο της Unesco.

     Ο ρος Θερμαλισμς χρησιμοποιεται κυρως στις γαλλφωνες χρες και δευτερευντως στις ισπανφωνες. Οι ροι spa και thermal spa χρησιμοποιονται στις αγγλφωνες και γερμανφωνες χρες.

     Η γεωγραφικ ταξινμηση των φορων και των αντστοιχων ιστοσελδων γινε με κριτριο την δρα τους εν μπορε να περιχουν πληροφορες για να περισστερα κρτη.

     Στην αρχικ κατηγορα περιχονται οι διεθνες οργανισμο εν ακολουθον τα γεωγραφικ τμματα ηπερων, σμφωνα με το πρτυπο της Unesco.

     Δεν γινε αναζτηση σε ορισμνα γεωγραφικ τμματα π.χ Κεντρικ Ασα, που δεν μποροσαμε να διακρνουμε εν οι Φορες αναφρονταν σε ιαματικς εγκαταστσεις απλ spa (χωρς ιαματικ χαρακτρα), καθς επσης και σε χρες/ιστοσελδες που δεν εχαμε την ευχρεια της εθνικς γλσσας και δεν υπρχε αντστοιχη επιλογ για αγγλικ, γαλλικ κλπ, π.χ Γεωργα.

 

     Ελπζουμε τι στο προσεχς μλλον θα επικαιροποισουμε το Πανραμα και θα διορθσουμε λθη και παραλεψεις.

 

                                                                                    Ομδα Περιβλλοντος ΕΚΚΕ