ocd_logo2

ΑΔΕΠ ΑΕ: Η ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

adep_2

Η διαπολιτισμική Ευρώπη και η ανάδειξη του ρόλου των Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών βρέθηκαν στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Βελτίωση των δεξιοτήτων και ανάδειξη της ταυτότητας των Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών σε μια πολυπολιτισμική Ευρώπη» (http://www.sonetor-project.eu/esicm/). Διοργανώθηκε στις 8 & 9 Ιανουαρίου 2014 στην Πάτρα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο – Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ), στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου «SONETOR» (Training of cultural mediators utilizing new Social Networking Software, http://www.sonetor-project.eu), που συντονίζεται από το ΕΕΥΕΜ και συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δια βίου μάθησης, Leonardo da Vinci.

Η διοργάνωση του συνεδρίου υποστηρίχτηκε από την Αντιδημαρχία «Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας φύλων & Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πατρέων» και την «Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πάτρας (ΑΔΕΠ)», όπως και η υλοποίηση του έργου στη διάρκειά του.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η καταγραφή του προφίλ και των αναγκών εκπαίδευσης, κατάρτισης και επικοινωνίας των Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών, η παρουσίαση καλών πρακτικών Διαπολιτισμικής Μεσολάβησης, η ανάπτυξη εργαλείων με έμφαση στη διαδικτυακή πλατφόρμα κατάρτισης των διαπολιτισμικών μεσολαβητών (http://www.culturalmediators.eu/), και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το ρόλο των Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών στην ομαλή κοινωνική ένταξη των μεταναστών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΑΔΕΠ Α.Ε. (Χρύσα Γεραγά.- Προϊσταμένη Τμ. Προγραμματισμού & Δικτύωσης, τηλ: 2610-361743, e-mail: geraga@adep.gr, geraga@patras.gr) και την Αντιδημαρχία «Υποστήριξη Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας φύλων & Ένταξης Μεταναστών» Δήμου Πατρέων (Αντιδήμαρχος τηλ: 2610-240196, e-mail: antpoliti@patras.gr,  antpoliti.patras@gmail.com).

Ετικέτες: