ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα > Η ΕΡΕΥΝΑ > Μεθοδολογία
Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράςΕπαναφορά μεγέθους γραμματοσειράςΜείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Μεθοδολογία

O ερευνώμενος πληθυσμός στην Ελλάδα αποτελείται από το σύνολο των ενηλίκων ηλικίας 16- 65 ετών, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα σε ιδιωτικά νοικοκυριά. Τα νοικοκυριά που συμμετέχουν επιλέγονται τυχαία από ένα ευρύτερο αντιπροσωπευτικό δείγμα περιοχών της χώρας μας. Το μέλος του νοικοκυριού που καλείται να απαντήσει στο ερωτηματολόγιο προκύπτει, επίσης, από τυχαία δειγματοληψία, με τρόπο ώστε να αντιπροσωπεύονται διαφορετικές ηλικίες, επαγγέλματα και άλλες κατηγορίες του γενικού πληθυσμού.

H έρευνα διενεργείται μέσω προσωπικών συνεντεύξεων κατά τις οποίες οι ερωτώμενοι καλούνται να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο και μία σειρά ασκήσεων. Το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ερωτήσεις σχετικά με την εκπαίδευση και την εργασιακή εμπειρία. Οι ασκήσεις σχετίζονται με καθημερινές δραστηριότητες και επιλύονται σε χαρτί ή στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η συνέντευξη υπολογίζεται ότι διαρκεί περίπου δύο ώρες σε συνάρτηση με το χρόνο που θα χρειαστεί ο κάθε ερωτώμενος.


Δομή Συνέντευξης


Οι πληροφορίες που δίνονται στο πλαίσιο της έρευνας είναι αυστηρά εμπιστευτικές, όπως προβλέπεται από το νόμο και την ενυπόγραφη ατομική δέσμευση απέναντι στον διεθνή ανάδοχο όλων των μελών του ερευνητικού προγράμματος. Οι απαντήσεις θα καταχωρηθούν ανώνυμα και η επεξεργασία τους θα γίνει μαζί με εκείνες των υπολοίπων συμμετεχόντων στις άλλες χώρες. Στα αποτελέσματα δεν θα είναι δυνατή η ταυτοποίηση του νοικοκυριού ή του ατόμου που συμμετέχει στην έρευνα.