ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα > Η ΕΡΕΥΝΑ
Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράςΕπαναφορά μεγέθους γραμματοσειράςΜείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Η ΕΡΕΥΝΑ

Στο πλαίσιο του Προγράμματος για τη Διεθνή Αποτίμηση των Ικανοτήτων των Ενηλίκων (PIAAC), διεξάγεται η Πανελλαδική Έρευνα για τις Δεξιότητες των Ενηλίκων. Η Κύρια Έρευνα διενεργείται κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου- Δεκεμβρίου 2014, ενώ πραγματοποιήθηκε η Πιλοτική Έρευνα το 2013 με σκοπό την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για τη διενέργεια της κύριας έρευνας. Η έρευνα υλοποιείται βάσει των προδιαγραφών, της μεθοδολογίας και των ερευνητικών εργαλείων της Διεθνούς Σύμπραξης PIAAC για λογαριασμό του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), προσαρμοσμένα στο ελληνικό πλαίσιο από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).

Μέσω της πανελλαδικής έρευνας θα συλλεχθούν πληροφορίες σχετικά με τις γλωσσικές, αριθμητικές και ψηφιακές δεξιότητες των ενηλίκων, καθώς και τις ικανότητές τους για επίλυση προβλημάτων σε προηγμένο τεχνολογικό περιβάλλον.

Η έρευνα διεξάγεται μέσω προσωπικών συνεντεύξεων όπου οι ερωτώμενοι καλούνται να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο και μία σειρά ασκήσεων σε χαρτί ή στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την οργάνωση, προετοιμασία και επιστημονική υποστήριξη της έρευνας είναι το ΕΚΚΕ, το οποίο έχει αναλάβει, επίσης, τον ποιοτικό έλεγχο και την παρακολούθηση της υλοποίησης της εμπειρικής έρευνας από ανάδοχο φορέα. Η επιλογή αναδόχου έγινε βάσει διεθνούς διαγωνισμού σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΣΠΑ 2007- 2013.