CESSDA ΑΤΤΙΚΗ - Υποστήριξη και ανάπτυξη ελληνικών εταίρων για συμμετοχή στις Κοινοπραξίες των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Υποδομών στα πλαίσια του ESFRI/2006 (Κωδ. ΟΠΣ: 444656)

Οι Πράξεις CESSDA ΑΤΤΙΚΗ ( συντονιστής ΕΚΚΕ) και CESSDA ΕΠΑΕ (συντονιστής Παν/μιο Αιγαίου) αποτελούν στην πραγματικότητα ενιαίο έργο που θα υλοποιήσει τη «Μελέτη Σκοπιμότητας» θέτοντας σε πλήρη λειτουργία την εθνική ερευνητική υποδομή So.Da.Net_ CESSDA_RI. Τα δύο εκ παραλλήλου έργα αφορούν τη συνεργασία του Εθνικού Ερευνητικού Δικτύου το οποίο αποτελείται από τους εξής φορείς:(1) Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, (2) Παν/μιο Αιγαίου/Τμήμα Κοινωνιολογίας, (3) Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών/Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, (4) Πάντειο Παν/μιο/Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης& Ιστορίας, (5)Παν/μιο Πελ/νήσου/Τμήμα Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής, 6) Δημοκρίτειο Παν/μιο/Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης & Πολιτικής Επιστήμης, 7) Παν/μιο Κρήτης/ Τμήμα Κοινωνιολογίας-για τη δημιουργία νέας ερευνητικής υποδομής, που θα αποτελείται από έναν Ελληνικό Εθνικό Κόμβο καθώς και από επιμέρους τοπικούς κόμβους, οι οποίοι θα τον τροφοδοτούν με δεδομένα των κοινωνικών επιστημών και αυτός με την σειρά του τον Ευρωπαϊκό οργανισμό αρχείων για τα κοινωνικά δεδομένα που είναι η CESSDA (Consortium of European Social Science Data Archives). Τα δεδομένα με τα οποία τροφοδοτούν οι επιμέρους κόμβοι τον Εθνικό Κόμβο θα είναι είτε ποσοτικές έρευνες, είτε πινακοποιημένα δεδομένα, είτε ποιοτικά δεδομένα, είτε ακόμα δευτερογενή δεδομένα και δείκτες. Κάθε δυνητικός χρήστης θα μπορεί να διενεργήσει από κοινού αναζητήσεις σε όλα τα μεταδεδομένα της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής.

Ειδικότερα το έργο CESSDA ΑΤΤΙΚΗ – Υποστήριξη και ανάπτυξη ελληνικών εταίρων για συμμετοχή στις Κοινοπραξίες των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Υποδομών στα πλαίσια του ESFRI/2006 , χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Συντονιστής του έργου CESSDA ΑΤΤΙΚΗ είναι το ΕΚΚΕ και εταίροι: α) το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών- τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και β) το Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • ΑΚΡΩΝΥΜΙΟ: CESSDA ΑΤΤΙΚΗ
  • ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών
  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ: ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
  • ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 570000
  • ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ: Χρηματοδοτούμενο
  • ΦΟΡΕΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Δεμερτζής Ν.
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Λιναρδής Α., Κονδύλη Δ.
  • ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Δεμερτζής Ν., Λιναρδής Α., Κονδύλη Δ., Χατζηγιάννη Α., Ηλιού Κ., Κακεπάκη Μ., Φρέντζου Χ., Σπυροπούλου Ν., Καρανίκας Ε., Δερνίκα Ε., Τοπάλη Μ.
  • ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΟΥ: 2014
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ(μήνες): 24
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ